Close

14 december, 2016

Vad säger änglakorten?

Det är veckan före jul och som vanligt denna decembermånad sitter jag på min kammare på kvällskvisten och målar änglakort. Om människor visste hur bra man mår av att måla skulle alla göra det. Tiden försvinner, hjärnan får vila och hjärtat får njuta. Det är healing av världsklass. Eftersom jag inte är ett professionellt medium, utan tränande, så tycker jag nästa moment är den kittlande utmaningen – att skriva ett budskap till en person jag aldrig träffat. Det känns som att vada ut i okända vatten för att ta de första simtagen, när man bara torrsimmat på land tidigare. Ibland får jag en stark känsla av att det jag skriver blir viktigt för personen. När jag är klar och lagt bok och kort i kuvertet har jag inte en aning om vad jag skrivit. Just då känner jag mig bara som budbäraren.

Korten har en förmåga att tala. I bilden gömmer sig bilder och budskap som bara du kan förstå. Det är det fantastiska med Encaustic Art. Ser du gestalten som kommer över berget? Studera ditt kort, vad ser du, vänd och vrid på det, upptäcker du något nytt? Vad säger färgerna dig? Det finns en hel historia i det kortet – din historia.

Utifrån alla underbara mejl och PM jag får så har budskapen en mening för många. Känner du inte igen dig just nu, så spara kortet ett halvår och läs igen. Jag tror nämligen att allt sker av en anledning, även om vi inte kan se den direkt.

Så tack för förtroende, alla ni underbara änglar och ha en fin jul!